Gestopt met foundation dragen.

Vanaf mijn zestiende tot ongeveer mijn drieëntwintigste heb ik verschillende merken foundation gedragen. Ik heb altijd zo’n droge en geïrriteerde huid gehad dat ik alsmaar op zoek bleef naar een foundation waar mijn huid tegen kon, en die ook nog eens goed camoufleerde. Over een laagje foundation en concealer deed ik ook nog eens een laag poeder: alles om mijn slechte huid te verbergen. Als je het zo leest is het nooit de beste zet geweest voor mijn gezicht. Wat ik van de afgelopen jaren heb geleerd, is dat mijn huid pas na een tijdje protesteert. Ik ontwikkel dan een soort van uitslag: allemaal rode pukkeltjes. Zodra ik daar last van krijg weet ik dat het tijd is voor een nieuwe foundation.

Je kunt je voorstellen dat je na 7 jaar zoeken naar de perfecte foundation, daar op een gegeven moment klaar mee bent. Toen ik rond mei weer enorme huiduitslag kreeg van een Chanel foundation was ik niet alleen 125,00 euro kwijt maar ook weer een foundation. Toen kwam mijn moeder op het idee om gewoon eens even te stoppen met het dragen van foundation. Wat een goeie tip was dat.

Sinds ik geen foundation, concealer en poeder meer draag is mijn huid egaler en rustiger. Het enige wat ik nu nog draag is eyeliner en blush.

Voordelen hiervan zijn:

  1. In de tijd die je nodig hebt om je op te maken en af te schminken kun je iets anders doen (uitslapen bijvoorbeeld!)
  2. Ik geef veel minder geld uit, want de foundations die ik kocht waren altijd duur.
  3. In de zomer hoef je niet bang te zijn dat je “gezicht” weg smelt.
  4. Je make-up tas is minder zwaar, en een minder zware make-up tas betekent een minder zware tas in het algemeen. Beter voor je schouders en je rug.

Voor degenen die net zo slecht tegen foundation kunnen als ik: ik raad jullie aan om echt eens kijken of het wel nodig is, al die verf op je gezicht. Een mens is mooi zoals die is!

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *